van de ‘voorzitter’…

Beste Folkboaters,

Nog altijd leeft de wens om de NFC-vloot, zowel als hun schippers beter in beeld te brengen. Wie is wie en vaart waar en waarom ? Wat heb je met je Folkboot ?
De NFC leidt toch vooral een virtueel bestaan, omdat de leden nu eenmaal over het hele land verspreid wonen en de boten nu eenmaal niet allemaal aan dezelfde stijger afgemeerd liggen. Er circuleert wel een oude lijst met wat meer gedetailleerde informatie over de schepen van NFC-leden en hun eigenaren, maar die hoort natuurlijk in een opgeleukte versie op de website.

Het plan is eenvoudig. Stuur een beschrijving van je boot met  foto’s en uitrusting zodat er een soort smoelenboek binnen de website ontstaat.
Maar ook korte (of lange) verhalen over ervaringen met je boot, over het vaargebied waar je vaart, over onderhoud, over vakantie of wedstrijden, over tips en tricks, over de DCYR in Hellevoetsluis, of misschien wel zeilen op zee, over de Folkboat Regatta in San Francisco. You name it. Alles mag, als het maar over de Folkboot gaat.
De website is daar natuurlijk bij uitstek voor geschikt, maar daar is te lang te weinig veranderd. Grote evenementen zijn weliswaar steeds aangekondigd, maar staan voor velen te ver van ons af. De website was dan ook statisch geworden en het zou leuk zijn als we daar wat verandering in zouden kunnen brengen.
Onder een niet publiek toegankelijke knop kunnen we tegenwoordig heel gemakkelijk zelf al die verhalen, foto’s, beschrijvingen, vragen, opmerkingen, technische wetenswaardigheden en dergelijken plaatsen, waardoor ze voor andere leden toegankelijk worden.
Help mee, bij de opzet van een fotogallery van boten en schippers. Dat zou toch hartstikke leuk zijn ?
En om het voor iedereen wat aantrekkelijker te maken en het aantal hits op de website weer eens een boost te geven willen we komend seizoen onder de inzenders een polo (kleur en maat naar keuze) met NFC-clublogo en bootnaam (of zeilnummer) van de schipper verloten !

Ad Bastiaans