Te Koop: Noorse Folkboat “Witte Juffer”

Te koop aangeboden:

Noorse Folkboat ‘Witte Juffer’

Met pijn in het hart bied ik de ‘Witte Juffer’ te koop aan.

In september 2022 werd ik verliefd op deze mooie boot, helaas is mijn leven in een ander vaarwater gekomen en heb ik geen tijd (en energie) om aandacht aan haar te besteden, laat staan te gaan varen.

Speciaal aan deze houten Noorse Folkboat is het feit dat de kajuit doorloopt vóór de mast, het vooronder is daardoor een stuk ruimer en lichter. Het is daardoor prettiger om die plek als slaapplaats te gebruiken (kingsize bed). Verder heeft de boot een zeereling, dat is een pluspunt. Verder heeft de grootschoot geen rail dwars over de kuip, dat maakt het praktisch voor gebruik als toerboot.

De vorige eigenaar heeft de boot 20 jaar gehad, ik nog geen 2 jaar helaas. Dit najaar is het hele onderwaterschip kaal gemaakt en in de epoxyteer gezet, dus dat kan er voorlopig weer goed tegen. Het lakwerk is niet slecht, maar moet wel onderhanden genomen worden. Ze is gebouwd bij Bouhuijs en heeft bouwnummer 477. Het bouwjaar is gek genoeg niet te achterhalen. Er is wel een bouwnummer bekend 470, waarvan het bouwjaar 1970 is, dus het bouwjaar zal begin 70’-er jaren zijn.

Ik zou het fijn vinden als een echte liefhebber met deze boot gaat varen.

De vraagprijs is:  € 8.500

Mocht u interesse hebben in deze boot, neem dan contact op met de redactie