San Francisco Bay Folkboat Internationals 2013 en DCYR 2013 Hellevoetsluis

Beste Folkboot zeiler,

Inmiddels hebben we onze jaarvergadering gehad. De weersomstandigheden voorafgaand aan de vergadering waren niet hoopvol: sneeuw, ijzel en andere mogelijke ongemakken deden vermoeden dat de opkomst dit jaar niet heel erg groot zou zijn.

Onderweg naar Muiden, kregen we ook nog een telefoontje van de echtgenote van onze gast dit jaar: Benno was fors ziek. Toch hebben we een geanimeerde vergadering kunnen houden waar een aantal belangrijke punten de vergadering hebben gepasseerd.

De voordracht de Benno Rexwinkel zou houden heeft geen doorgang kunnen vinden maar…… zaterdag 23 maart 2013 krijgen wij een herkansing: een ieder is uitgenodigd om op zaterdag 23 maart 2013 naar de werf van Rexwinkel Jachtbouw te komen (Veerweg 3-5, 3281 LX Numansdorp, tel. 0186-650 410) (www.rexwinkeljachtbouw.nl) voor:

  1.  een lezing van Benno Rexwinkel over het restaureren van Folkboten (Benno heeft een eigen originele Folkboat onder handen waarmee hij hoopt aan de DCYR te kunnen deelnemen)
  2. beantwoorden van de vragen die eerder gesteld zijn geweest over het repareren/onderhouden van houten en polyester Folkboten
  3. een rondleiding over de werf
  4. een afsluitende borrel op de werf

Meld u wel even van te voren aan door middel van een email naar info@folkboot.nl

Dit jaar staan er weer de nodige evenementen op het programma: DCYR in Hellevoetsluis  en de SF Bay Folkboat Regatta Dutch Invitation. In 2011 zijn er 13 Folkboten aan de start van de DCYR verschenen en we hopen dat er dit jaar een nog groter aantal aan de start zullen verschijnen. (mocht er geen tijd zijn om het eigen schip naar Hellevoetsluis te brengen, maar wel tijd om deel te nemen, laat dit dan even weten door middel van een email naar info@folkboot.nl omdat we een aantal mensen hebben klaar staan die met plezier een schip kunnen overvaren/zeilen naar Hellevoetsluis). Houd de site  www.dcyr.nl goed in de gaten.

Voor de SF Bay Regatta hebben zich inmiddels 2 teams aangemeld maar de inschrijving ervoor staat nog open. In de vergadering is besloten dat bij meerdere aanmeldingen er getracht zal worden om meer dan één Folkboot ter beschikking te krijgen (is in 2011 gelukt) en anders zal er worden geloot welk team kan gaan deelnemen.

De website zal in de komende weken een grote verandering ondergaan waarbij er veel meer informatie met betrekking tot onze schepen beschikbaar zal komen. Daarvoor hebben wij wel de medewerking van alle leden nodig. U zal dan ook in de komende tijd gevraagd worden om meer informatie met betrekking tot uw schip (geschiedenis, tochten, foto’s e.d.) aan te leveren. Daarnaast komt er een gedeelte op de site waar technische informatie beschikbaar komt en uitgewisseld kan  gaan worden.

Wij hopen u weer te zien op de bijeenkomst op de werf van Rexwinkel Jachtbouw, 23 maart, op het water in onze respectieve vaargebieden en natuurlijk bij de DCYR.

Een goed en actief seizoen 2013,

Met vriendlijke groet namens  bestuur NFC

Herschaalde kopie van DSC_0323 Herschaalde kopie van DSC_0324 Herschaalde kopie van DSC_0326 Herschaalde kopie van DSC_0327 Herschaalde kopie van DSC_0328 Herschaalde kopie van DSC_0329 Herschaalde kopie van DSC_0330 Herschaalde kopie van DSC_0331Bert van der Hoeff