Nordic Folkboat meeting 2022

Zie hieronder het bericht van de Deense Folkboot Club:

Een evenement voor iedereen die iets met een Folkboot heeft!

De gerimpelde dame wordt dit jaar 80 en dat moet gevierd worden! Een feest dat bestaat uit zowel een internationaal Deens kampioenschap als een tentoonstelling van de mooiste zeilboot van de Scandinavische regio – de Nordic Folkboat.

De Nordic Folkboat, ofwel de Folkboat, is een drijvend Scandinavisch ontwerp gebaseerd op trotse tradities van de botenbouw – en zelfs opgenomen op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Ookvandaag de dag trekt de overnaads gebouwde boot uit 1942 de beste racezeilers van Denemarken, de scherpste schoonheidsspecialisten, de dapperste zeilers, de coolste jonge mensen en de sterkste senioren aan. We zijn van plan ze te verzamelen voor een knallend feest dat plaats zal bieden aan alles wat de Folkboat te bieden heeft – gemeenschap, passie, plezier in het leven.

De Grenaa Sailing Club in samenwerking met FABLE – the Association of Active Preservation-Worthy Pleasure Vessels in Ebeltoft en de Deense Folkboat Association nodigen u uit voor de 80e verjaardag en het Deense kampioenschap voor Nordic Folkboats. Het vindt allemaal plaats van 30 juni t/m 2 juli 2022. U bent van harte welkom, of u nu komt zeilen of langs komt rijden voor een enkel biertje op de pier of alle festiviteiten wilt meemaken!

Meer informatie zal continue gedeeld worden via de website (folkebaad.dk) en via het evenement op Facebook. Voor de deelnemers aan het Deens kampioenschap zal alle relevante informatie beschikbaar zijn op Manage2Sail (hyperlink volgt).