Grote folkbootsuccessen in Hellevoetsluis

D.C.Y.R. 2011
door Marius den Boon a/b Windia

Na enige organisatorische aarzeling, stond het er weer: de Dutch Classic Yacht Regatta.Deze keer met luchten in alle tinten grijs en variabele winden, zowel qua sterkte als richting. Met een zonnige zondag als afsluiting. Ja, ja, het uiterste werd gevergd van de deelnemers. Gelukkig werd in alle gevallen de borrel tijdig zonder schade gehaald, hoewel het voor Ad en Hylke in race 5 kantje boord was met een losse voorstag. Voorzitter Bert zeilde superieur en ontving niet alleen de prijs voor line- honours, maar ging er ook met de eerste prijs vandoor. Ook Jurriaen zeilde dit jaar sterk en behaalde de vijfde plaats. Windia op zes. De schitterende folkboot  Baltica op tien en Ad met Hudde door eerder genoemde pech elfde. Jan-Cees  met zijn Stern laatste, maar niets dan lof, dat hij dit schip in zo korte tijd varende heeft gekregen. En van Munnekezijl naar Hellevoetsluis is een heel eind varen! Kortom het feest van de Folkboot. Kijk op www. scyr.nl.
Een nouveauté was de grote tent, waar s’morgens  een door de gemeente  aangeboden ontbijt kon worden gebruikt. Twee vliegen in een klap en iedereen op tijd voor de palaver. Vrijdagavond gezellig met elkaar mosselen gegeten met onverwacht bezoek van Ruud, die helaas het zeilen moest afzeggen en verwacht bezoek van Victor van Gool met bemanning om als een van de San Francisco teams de sfeer op te snuiven. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd.
De sfeer rond dit evenement blijft leuk en het wedstrijdzeilen op het Haringvliet voor onze klasse ( Classics 3 met ongeveer 25 schepen) geweldig.
Reden te meer om voor het evenement 2013  met velen terug te keren.