Eerste dag racen in San Francisco

de eerste dagen op het water in San Francisco zitten er op.  Na de “tune up” race op de Olympic Circle voor Oakland zijn de eerste wedstrijden ook gevaren! Veel succes Team van Dongen! Hierbij de resultaten van de eerste wedstrijden:

IFBR results_1

Eerste dag racen SF 2013

24 uurs race

Ab Broshuis heeft dit weekend wederom meegevaren en het resultaat weer verbeterd! Van harte Ab.

“24-uurs race afgelopen weekend op het IJsselmeer was geweldig. Veel wind ook ’s nachts. En maan en zon.
Zware race met altijd een geweldig voldaan gevoel als je met 600 zeilboten de haven van Medemblik binnen loopt; wat een feest!
En de Witje Twee heeft een nieuw record gevaren: 131 mijl!”

24 uurs Ab Broshuis 24 uurs Ab Broshuis VII 24 uurs Ab Broshuis VI 24 uurs Ab Broshuis IV 24 uurs Ab Broshuis V 24 uurs Ab Broshuis III 24 uurs Ab Broshuis II

San Francisco Bay International Regatta 2009.

door Ad Bastiaans (en namens Hylke en Menno Stokvis)

Na een redelijk resultaat in Hellevoetsluis – 3e van de 13 Folkboats – gaan wij, de gebroeders Stokvis en ik het opnieuw proberen in San Francisco. Opnieuw, want al eerder hebben wij – in 2007 – een poging gedaan om Nederland daar op de kaart te zetten. Die poging is toen beter benut door vader en zoon Hellman met Rob van Dongen, die het tot een  7e plaats schopten, terwijl wij met een 16e genoegen moesten nemen. Ook deze editie wilde Johan Hellmann het nog eens meemaken met zijn zoons Mat en Henrik, maar omdat Johan met een schouderblessure kampt en in een bestuursvergadering was afgesproken dat bij deelname door de NFC met slechts een boot(team), het lot zou beslissen, heeft NFC-voorzitter Ab Broshuis zich ook nog eens als gediplomeerd notaris gemanifesteerd en ons (mede ook bij gebrek aan andere belangstellenden) opnieuw naar San Francisco gestuurd. Lees verder “San Francisco Bay International Regatta 2009.”

Gold Cup 2009

door Gabor Helmhout

De Gold Cup bestond vooral uit veel wind op de eerste 2 dagen (practice race en race 1 + 2) en de laatste dag als ‘low pressure blow out’ met 35 knopen wind en een afgebroken wedstrijd. Onze overall plek was uiteindelijk 37e , echter we hebben 2 dnf’s moeten meetellen vanwege dag 1 (25 knopen wind en 3 meter swell) waar we met onze 4 dagen folkboat wedstrijdzeilervaring en onvoldoende kennis van het wedstrijdwater wat te onzeker over waren: Mastbreuk, zoals een Duitser overkwam heeft op depractice race,  en overige schade leek ons door onkunde een wat te grote risicofactor. Lees verder “Gold Cup 2009”

Shipmate Classic Yacht Regatta 2009.

door Ad Bastiaans (Folkboot Hudde)

Uiteraard is onze vloot ook vertegenwoordigd in een daarvoor bij uitstek geschikt event: de Shipmate Classic Yacht Regatta die, onder auspiciën van de Dutch Classic Yacht Regatta (op haar beurt weer voortkomend uit de VKSJ: de Vereniging voor Klassieke Scherpe Jachten) tweejaarlijks verzeild wordt vanuit het fraaie vestingstadje Hellevoetsluis aan het Haringvliet. Lees verder “Shipmate Classic Yacht Regatta 2009.”

Witje Twee: de tocht naar de SCYR in Hellevoetsluis

 door Ab Broshuis

In de winter besloten we dat we aan de SCYR gaan meedoen. Dan komt de boot eindelijk eens wat verder dan Friesland en het IJsselmeer. Onmiddellijk ingeschreven zodat we er eigenlijk niet meer onder uit konden. Vanaf dat moment kon ik de Witje Twee en Karin voorbereiden op de week zeilvakantie. Vooral de laatste, mijn eerste vrouw, moest ik bedachtzaam en met veel tact preparen. Ze had het verhaal van de Windia over de SCYR 2007 natuurlijk gelezen. In de woorden van Ad Bastiaans: Ze is niet zo’n buiten-om vrouw. Ik zal niet verder uitweiden over de details hoe ik haar enthousiast heb gekregen maar het is gelukt. Ze kreeg er gewoon erg veel zin in. Ze had nog nooit wedstrijd gezeild, dat leek haar een geweldige nieuwe ervaring.

Lees verder “Witje Twee: de tocht naar de SCYR in Hellevoetsluis”